Målgruppe 

12-18 årige som har en historik indeholdende; omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelse, selvskadende adfærd og, stofmisbrug, m.m.

Paragraffer

§43 , §101. og §114 

Metoder

KAT-kassen, Kognitiv Terapi, Motiverende Samtale, Social Færdighedstræning, Hash Afvænnings Program (HAP)

Pris

3.370 kr. / Døgn

102.504 kr. / Måned

Antal pladser

7 pladser.

Den motiverende samtale

Den motiverende samtale (MI) er både en metode og en kommunikationsstil, der har til formål at understøtte afklaring og motivation til forandring. Den anvendes bredt inden for rehabilitering, fysisk og psykisk sundhed samt vejledning, hvor den understøtter en personcentreret tilgang.

For pædagoger tilbyder den motiverende samtale en værdifuld ramme til at arbejde med borgere, hvor fokus er på at styrke deres egen indsigt i ressourcer og muligheder. Metoden bygger på en anerkendende tilgang, hvor den professionelle gennem empatisk lytning, refleksion og åbne spørgsmål skaber en dialog, der fremmer borgerens motivation og ejerskab over egen udvikling.

Den motiverende samtale gør forandring til en bevidst og italesat proces, hvor borgeren guides til at se, hvordan nuværende adfærd harmonerer – eller ikke harmonerer – med deres værdier og ønsker for fremtiden. Gennem systematisk udforskning af ambivalens og fremhævning af forandringsudsagn skabes en naturlig retning mod handling.

Det er pædagogens opgave at facilitere denne proces ved at understøtte og forstærke de udsagn, borgeren selv frembringer, som peger i retning af forandring. I stedet for at presse eller argumentere for en bestemt adfærdsændring, skaber den professionelle et trygt og åbent rum, hvor borgeren selv kan udtrykke deres ønsker, grunde, evner og behov for forandring. Når borgeren oplever ejerskab over forandringsprocessen, øges sandsynligheden for, at de træffer beslutninger og tager konkrete skridt mod varig udvikling.

Den motiverende samtale er dermed ikke blot en teknik, men en grundlæggende tilgang til at arbejde respektfuldt og understøttende med mennesker i forandringsprocesser.

​​Skriv direkte til Fuglen her​​

Forvent svar inden for to hverdage, hvor vi vender retur med det videre forløb samt aftale om et møde.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi behandler alle unge ens, ved at behandle dem forskelligt

​Vi er sammen om tingene og har et fast samarbejde med Opholdssteder.dk som står for misbrugsbehandlingen i vores tilbud.

​Læs om os her 🡢

Kontakt Fuglen her

Fuglen

Fuglemosevej 1A, 8620 Kjellerup

Se rutevejledning

CVR: 41489731

Døgninstitution

Telefon: 29 22 15 32

E-mail:Fuglen@opholdssteder.dk