Målgruppe 

12-18 årige som har en historik indeholdende; omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelse, selvskadende adfærd og, stofmisbrug, m.m.

Paragraffer

§43 , §76. og §101 

Metoder

KAT-kassen, Kognitiv Terapi, Motiverende Samtale, Social Færdighedstræning, Hash Afvænnings Program (HAP)

Pris

3.240 kr. / Døgn

98.550 kr. / Måned

Antal pladser

7 pladser.

PAV - Prøv Andre Veje

Prøv Andre Veje (PAV) er et forbehandlingsprogram, der skal motivere anbragte unge til at reducere eller ophøre med et problematisk forbrug af rusmidler.

PAV er som sagt et ’forbehandler’ tilbud på fuglen, hvilket betyder at vi ikke decideret behandler den unge, men at vi har et forløb på 8 uger. Hvor hensigten er, at den unge herefter vil være motiveret for et forløb hos en misbrugsbehandler på kommunen.

Det 8 ugers forløb omhandler flere snakke hver uge med den tilknyttet PAV udannet på afdelingen. Her bliver der blandt andet snakket om hvad der fylder hos den unge, når de ryger hash, hvad vi kan gøre som personale. Det er vigtigt at der er plads til ærlighed under et PAV forløb, det vil sige at der aldrig er konsekvenser for den unge, når/hvis den unge åbner op for hvor meget hash/stoffer eller lign de ryger eller indtager.

Forløbet i PAV for den unge gøres visuelt så den unge har nemmere ved at se deres egentlige forbrug, og det er altid i samarbejde med den unge.

PAV udannede og den unge laver sammen eksempelvis et fordele / ulempe skema så det her kan blive visuelt for den unge, og samtidig kan sætte tanker i gang hos den pågældende ung. Dette giver ofte anledning til snak omkring deres forbrug af hash.

Rusmidler hos den unge, hænger ofte sammen med andre problematikker i den unges liv, som også vil være i fokus på et PAV forløb.

På fuglen har vi flere eksempler på, at PAV har haft en positiv virkning på den unge, og der ses en generel nedtrapning efter endt PAV forløb på fuglen.​​

​​Skriv direkte til Fuglen her​​

Forvent svar inden for to hverdage, hvor vi vender retur med det videre forløb samt aftale om et møde.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi behandler alle unge ens, ved at behandle dem forskelligt

​Vi er sammen om tingene og har et fast samarbejde med misbrugscenteret i Silkeborg.

​Læs om os her 🡢

Kontakt Fuglen her

Fuglen

Fuglemosevej 1A, 8620 Kjellerup

Se rutevejledning

CVR: 41489731

Døgninstitution

Telefon: 29 22 15 32

E-mail:Fuglen@opholdssteder.dk